23 Dagar Syd

Två bröder som under försommaren ska cykla från Treriksröset till Smygehuk för att samla in pengar till prostatacancerforskning. Medlemmar i Druid-Orden www.druidorden.org BG 671-2459 Swisch 123 301 04 93

Dag 13 - Mors dag i regn!

Kategori: Allmänt

 
Dagen började med att vi upptäckte att det varit stöld i vårt matförråd i kylskåpet under natten. En av våra sockerkickar till färden, Colaflaska, var borta. Vi hade våra misstankar men undvek husrannsakan så tidigt på söndagsmorgonen. Hoppas att den stulna drycken smakade bra.
 
Exakt kl åtta rullade vi nerför N Stadsberget och under de kommande tio min bromsade vi mer än vi gjort på hela resan hittills. Genom ett folktomt Sundsvall där bara vi och burksamlarna var vakna. Blev att inhandla den stulna flaskan på Statoil innan det var dags att ta sig uppför det S Stadsberget. Förstår att staden ligger där den ligger.
 
Som det nu varit ett antal dagar så var det regnkläder på. Efter två timmar var det dags för fmfika och när vi satt där längs den öde vägen kom Bosse och hunden Diva. De bodde mitt i skogen och hade varit ute på en långpromenad. Bosse är före detta sporthandlare i Sundsvall och hade även han cyklat ett antal Vättern och även Stora Styrkeprövet i Norge. 
 
Hans far hade varit generalagent för DBS och på sätt kommit i kontakt med Stålfarfar Håkansson som bland annat hade varit på besök i Bosses hem. De hade då spelat in ett antal sånger på rullbandspelare som Stålfarfar framfört.
 
Efter fikat vidare i den ödsliga skogen och vi passerade en vacker dansbana som såg ut som en sommardansbana ska se ut.
 
Vi kom även in i Hälsingland och då kunde vi konstatera att det var den sämsta vägen som vi upplevt på resan som uppenbarade sig. Att det dessutom kom en vettvilling som körde genom dagens största vattenpuss just som han passerade mig gjorde ju saken inte bättre. 
 
Lite efter lunch framme i Hassela och toppen på Hassela ligger på samma höjd som Åre by så ni förstår att det var uppför idag.
 
Morsdagsmiddag på Hassela Pizzeria där Özkon med personal serverade extra stora pizzor till de hungriga cyklisterna . Vi skänkte en tanke till vår mor som gick bort alldeles för tidigt 1965 endast 54 år gammal i bröstcancer. Då var Peter 18 år och jag 13 år.
 
I Hassela har Cicci och Pecka en fäbod och de kommer från Vingåker i Sörmland och är goda vänner till Peter. Han ringde dom och de kom ner och gjorde oss sällskap på pizzerian. Peter lärde känna dom i jan månad då de var tillsammans i Afrika och besteg Killemanjaro.
 
Lunchen blev lång och mycket trevlig och dessutom ville vi inte ut i regnvädret. Till slut ingen återvändo och bara att ge sig iväg. Passerade Hasselakollektivet, golfbanan och uppfarten till skidbackarna och sedan började klättrandet igen.
 
Uppför i knappt två timmar men sedan kom nedförsbacken som inte heller den var att leka med i regn och dålig asfalt. Tur att vi inte mötte någon långtradare där.
 
När vi hade knappa milen kvar slutade regnet så en härlig sista bit in till dagens mål campingen i Delsbo.
 
Vi är båda överens om att dagens etapp är den tuffaste hittills så nu i säng inför sträckan Delsbo-Bollnäs i morgon.
 
Dock börjar även den med klättring och prognosen lutar åt regn men efter regn kommer sol!