23 Dagar Syd

Två bröder som under försommaren ska cykla från Treriksröset till Smygehuk för att samla in pengar till prostatacancerforskning. Medlemmar i Druid-Orden www.druidorden.org BG 671-2459 Swisch 123 301 04 93

Dag 21 - cykelhaveridagen!

Kategori: Allmänt

 
Idag blev det en ännu tidigare start från vårt fina boende i Klavreström. Genom Norrhult och ut på riksväg 31 och sedan in på riksväg 23. Bra cykling i fint väder och idag kom även vinden från rätt håll. Blev fikastopp i det fina vädret och idag behövde vi inte leta busskurer. 
 
Förbi Braås där en fin dumper stod och informerade om att här görs de stora maskinerna och samtidigt kom tre lastbilar med förbil och givetvis hade de varsin dumper på släpet.
 
Kom till Växjö i god tid före tolv så inga problem att genomföra överlämningen på torget. Såg tornen på domkyrkan och rondellerna visade att vi var i utvandrarnas land.
 
Efter Växjö blev det småvägar i vacker natur och de gällde verkligen att läsa kartan rätt. 
 
Träffade på klass sex från Vederslövs skola som var ute på friluftsaktiviteter. Hade varit kanotpaddling och nu var de på väg till kvällens förläggningsplats. 
 
Hoppas att natten blir bra och vi önskar er en bra sommar!
 
Även vägskyltarna förkunnade att vi var i Småland då det var mycket Xhult och innan Älmhult så hittade vi även starten på Helge å som är något större då den rinner ut i havet och frågan är var den gör det?
 
19.30 var jag på campingen efter cykelhaveriet så nu har det blivit kvällsarbet framåt midnatt.
 
I morgon cykelfixning och sedan in i slutlandskapet Skåne och innan vi når dagens mål Höör där en logebroder tar
hand om oss en ceremoni med gåvoöverlämning i Hässleholm!
 
Sov Gott!
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Magnus E säger:
  2015-06-09 | 07:04:45

  Åhus.

 • Ulf säger:
  2015-06-09 | 07:59:53

  Hej Magnus!
  Tack för ett snabbt svar och du kan verkligen din geografi. Här har vi vaknat till en strålande dag och inte ett moln på himlen.
  Ha en bra dag hälsar bröderna på cykel!

Kommentera inlägget här: